zeytinyagi-oyunu

Instagram’da İlk Zeytinyağı Oyunu: Olizzi’den Erken Hasat Oyunu

Zeytinyağı üretiminde erken hasat, henüz yeşilken toplanan zeytinlerin sıkılmasıyla zeytinyağı elde etme yöntemidir. Ülkemizin en değerli tarım ürünlerinden birine dikkat çekmek ve erken hasat yöntemini oyunculara sanal olarak deneyimlettirmek için Türkiye’nin en başarılı AR girişimlerinden biri olan PulpoAR’la birlikte çalışarak Olizzi Harvest Game isimli Instagram’da türünün tek örneği olan erken hasat oyunu filtresini tasarladık. Instagram hesabımız www.instagram.com/olizzi_tr için hazırlanan erken hasat oyununda, dallardan düşen yeşil zeytinlerin oyuncunun kafa hareketleriyle oynattığı Olizzi Premium Organik Zeytinyağı şişesinin içine toplaması hedefleniyor. Oyuncuya 3 can verilen Olizzi Harvest Game’de, yeşil zeytinler yere düştüğünde can kaybediliyor. Yeşil zeytinler şişeye isabet ettiğinde skor artıyor, siyah zeytin isabet ettiğinde ise skor azalıyor. Oyun mekanizmasında da kurgulandığı gibi, organik ödüllü zeytinyağı Olizzi Premium Organik yalnızca erken hasat edilen yeşil zeytinlerin şişeye girmesine izin veriyor.


Olizziseverler’e ve Tüm Zeytinyağı Tüketicilerine Mesajımız Var 

Olizzi ailesi olarak tüketicilerimizin zeytinyağı konusunda bilgi sahibi olması için bulunduğumuz mecralarda eğlenceli içerikler oluşturmayı önemsiyoruz. Erken hasat konusuna dikkat çektiğimiz Instagram oyunumuzda organik ödüllü zeytinyağı olan Olizzi Premium’a yer verdik. Akdeniz diyetinde büyük önemi olan zeytinyağını en nitelikli haliyle Olizzisever’lere sunmayı ve doğru şekilde tüketilmesini teşvik etmeyi hedefliyoruz. Tüketici bilincini ve dolayısıyla talebini artırarak her yıl ülkemizde üretilen zeytin ve zeytinyağının kalite ve niteliğinin artmasının uluslararası arenadaki başarımızı da olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz. Olizzi Hasat Oyunu (Olizzi Harvest Game) ile dünyadaki tüm zeytinyağı tüketicilerine ulaşıyoruz, ve erken hasat yöntemini dolaylı bir yoldan anlatıyoruz.


Zeytinyağında Erken Hasat Ve Olgun Hasat Nedir?

Besin değerleri bakımından insan sağlığına en faydalı olan zeytinyağı soğuk sıkım yöntemiyle elde ediliyor. Kuzey Yarımkürede Eylül-Ekim aylarında, havalar soğumaya başladığında, henüz yeşilken toplanan zeytinler erken hasat, Kasım-Aralık’ta pembe ve mor renkte toplanan zeytinler ise olgun hasattır. Organik ödüllü zeytinyağı olan Olizzi Premium Organik ve ödüllü zeytinyağı olan Olizzi Everyday ürünlerimiz erken hasat, Olizzi Baby Organik ürünümüz ise olgun hasat zeytinyağıdır. Ürünlerimizin tamamı soğuk sıkım yöntemiyle elde edilir.


Zeytinyağında Erken Hasat ve Olgun Hasat Farkı Nedir?

Tadım uzmanlarına göre çoğu zeytin türünden doğru yetiştirme, doğru toplama (tercihen elle toplama), soğuk sıkım ve doğru muhafaza etme teknikleri ile ödüllü yağ elde edilebilir. Uluslararası Zeytin Konseyi’ne göre (IOC) nitelikli bir natürel sızma zeytinyağının 3 temel özelliği vardır. Bunlar meyvemsilik, acılık ve yakıcılıktır. Uzman tadımcılar tarafından duyusal analize tabi tutulan zeytinyağlarında bu üç değerin de hissedilir ve yüksek olması, ve/veya harmoni içinde olması tercih edilir. Duyusal analiz ve tadımla ilgili daha fazla bilgi verdiğimiz blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Erken hasat için henüz olgunlaşmamış ham zeytinler kullanılır. Dolayısıyla acılık ve yakıcılık daha yüksektir. Olgun hasatta ise acılık ve yakıcılık daha düşüktür. Erken hasat ve olgun hasadı karşılaştırırken birisi iyi diğeri kötü gibi bir ayrım yapmak yanlış olur. Çünkü tüketiciler damak zevklerine ve zeytinyağını kullanacakları yemek çeşidine göre tercihlerini erken hasat veya olgun hasattan yana kullanabilirler. Bu nedenle bebeklerin daha çok ve severek tüketebilmeleri için Olizzi Baby Organik ürünümüzü olgun hasat edilen zeytinlerden soğuk sıkım yöntemi ile üretiyoruz. Olizzi Premium Organik Ödüllü Zeytinyağı ve Olizzi Everyday Ödüllü Zeytinyağı ürünlerimizi ise erken hasat yöntemi ile elde ediyoruz.

 

olizzi-harvest-game