Olizzi Fesleğen Soslu ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

Fesleğenin zengin tadı, kremsi avokadonun dokusu ve kuşkonmazın son dokunuşuyla harika bir makarna tarifine hazır olun! Bu tarif, sofralarınıza hem tazeleyici bir lezzet hem de göz alıcı bir sunum getirecek. İster özel bir akşam yemeği için ister hızlıca hazırlayabileceğiniz bir öğün olarak, bu tarif tam size göre.

Malzemeler (2 Kişilik):

  • 250 gr pappardelle (benzeri bir makarna da kullanabilirsiniz)
  • 8 adet kuşkonmaz (dilediğiniz yeşil sebzeleri tercih edebilirsiniz)
  • 40/50 gr fesleğen yaprağı
  • 1 bütün olgun avokado
  • 3 diş sarımsak
  • 60 gr ceviz
  • 3/4 yemek kaşığı Olizzi Premium Zeytinyağı
  • Bir dal taze soğan
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için: Rendelenmiş parmesan peyniri (veya lezzetli kuvvetli bir peynir)

Püf Noktaları

  • Avokadonun olgunluk kıvamı, makarna suyunun ölçülerini etkileyebilir. Bu nedenle makarnaya su miktarını kontrollü olarak eklemeye özen gösterin.
  • Kuşkonmazın sap kısımlarını ayırmak için köküne yakın olan kısmına hafifçe kuvvet uygulamanız yeterlidir, kendiliğinden kopacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri şoklamak için kenarda buzlu veya soğuk bir su hazırlayın.
  2. Bir tencerede su kaynatmaya başlayın ve kaynayan suya tuz ekleyin (1 litre suya 10 gr tuz oranında).
  3. Kaynayan suya önce kuşkonmazları atın. Yaklaşık 15 saniye bekledikten sonra kaynar sudan alıp soğuk suya daldırın ve orada pişmesini durdurmak için bekletin. Kuşkonmazları soğuk sudan çıkardıktan sonra dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz (ben küçük küçük kestim).
  4. Aynı kaynar suya fesleğen ve naneyi de atıp 5 saniye bekleyin. Sonrasında fesleğen ve naneyi sudan alıp peçete ile kurulayın.
  5. Bu sırada başka bir tencerede makarnanızı üzerinde bulunan pişirme talimatlarına uygun pişirebilirsiniz. Makarnayı, al dente (dişe gelir) olması için verilen süreden 1-2 dakika daha az haşlamanız önerilir.

Sosun Hazırlanışı

  1. Öncelikle rondoda cevizleri çekin ve üstüne Olizzi Premium Zeytinyağı gezdirin. Sarımsakları da ekleyip tekrardan rondodan geçirin.
  2. Sonrasında rondoya fesleğen, nane, avokado, tuz ve karabiber ile 1 veya 2 kepçe makarna suyundan ilave edin. Eklenen malzemeleri rondoda karıştırıp katı kıvamlı bir sos elde edin.
  3. Bir karıştırma kabına sosu, doğradığınız yeşil soğan, kuşkonmaz ve limon kabuğu rendesini alın ve makarnanın tamamını ilave edin. Lezzetli sosun güzelce bütün makarna ile buluşması için haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar ekleyin.

Servis

Yemeğimizi tabaklarken; dilerseniz doğradığımız kuşkonmazların uç kısımları ile makarnanızı süsleyebilirsiniz. Üzerine parmesan rendeleyip tüketmenizi öneririz.

Afiyet Olsun!