Fesleğenin zengin tadı, parmesan ve kuşkonmazın son dokunuşuyla harika makarna tarifimizin tadını çıkarın!
Malzemelerimiz (2 kişilik tarif )
- 250 gr makarna (Seçimim, pappardelle makarnadan yana oldu size de benzer bir makarna kullanmanızı öneririm.)
- 8 adet kuşkonmaz (Kuşkonmaz yerine dilediğiniz yeşil sebzelerden birini kullanabilirsiniz.)
- 40/50 gr fesleğen yaprağı
- 1 bütün olgun avokado
- 3 diş sarımsak
- 60 gr ceviz
- 3/4 yemek kaşığı Olizzi Premium zeytinyağı
- Bir dal taze soğan
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- Tuz, karabiber
Üzerini süslemek için;
Son dokunuşu parmesan peyniri ile yapıyoruz. (Eğer parmesan peyniriniz yoksa lezzeti kuvvetli herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.)
Püf Noktaları
- Avokadonun olgunluk kıvamına göre makarna suyunun ölçüleri değişiklik gösterecektir. Bu yüzden makarnaya su miktarını kontrollü olarak ekleyebilirsiniz.
- Kuşkonmazın sap kısımlarını ayırmak için; köküne yakın olan kısmına kuvvet uygularsanız kendiliğinden kopacaktır.
Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri soğuk su ile şoklamak için kenarda buzlu veya soğuk bir su hazırlayın.
- Sonrasında bir tencerede su kaynatmaya başlayın. Kaynayan suya tuz ekleyin. (1lt suya 10 gr tuz)
- Kaynayan suya önce kuşkonmazları atın. Yaklaşık 15 saniye bekledikten sonra kaynar sudan alıp soğuk suya daldırın ve orada pişmesini durdurmak için bekletin.
- Kuşkonmazları soğuk sudan çıkardıktan sonra dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz. (Ben küçük küçük kestim.)
- Aynı kaynar suya fesleğen ve naneyi de atıp 5 saniye bekleyin. Sonrasında fesleğen ve naneyi sudan alıp peçete ile kurulayın.
- Bu sırada başka bir tencerede makarnanızı üzerinde bulunan pişirme talimatlarına uygun pişirebilirsiniz. Makarnayı, al dente (dişe gelir) olması için verilen süreden 1-2 dakika daha az haşlamanız önerilir.
Sosun Hazırlanışı:
- Öncelikle rondoda cevizleri çekin ve üstüne Olizzi Premium zeytinyağı gezdirin ve sarımsakları da ekleyip tekrardan rondodan geçirin.
- Sonrasında rondoya fesleğen, nane, avokado, tuz ve karabiber ile 1 veya 2 kepçe makarna suyundan ilave edin. Eklenen malzemeleri rondoda karıştırıp katı kıvamlı bir sos elde edin.
- Bir karıştırma kabına sosu, doğradığınız yeşil soğan, kuşkonmaz ve limon kabuğu rendesini alın ve makarnanın tamamını ilave edin. Lezzetli sosun güzelce bütün makarna ile buluşması için haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar ekleyin.
Yemeğimizi tabaklarken; dilerseniz doğradığımız kuşkonmazların uç kısımları ile makarnanızı süsleyebilirsiniz. Üzerine parmesan rendeleyip tüketmenizi öneririz.
AFİYET OLSUN!